ZANGERES


Er was eens..

..een meisje met een droom: musicalster worden.. Dat was alles wat ze wilde en die wens bleef tot in haar late tienerjaren bestaan. De combinatie van zingen, dansen en een verhaal vertellen betoverde haar zo! Ze bezocht vele musicals in het Circustheater in Scheveningen en zelfs op Broadway in New York. 

 

Eerst studeren

Terug naar de werkelijkheid. Tijdens mijn zangstudie (Jazz en Pop) aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle heb ik ervaren dat de muziekwereld -naast musical- nog zoveel meer te bieden heeft en hier heb ik veel verschillende stijlen ontdekt, zoals pop, jazz, chanson en folk. Ook ben ik in aanraking gekomen met het Nederlandstalig repertoire en speelde ik mee in muziektheatervoorstellingen; zo hebben we o.a. een ode gebracht aan Lennaert Nijgh en theatergroep Purper. Mijn liefde voor dit soort repertoire en ook van andere Nederlandse muzikale grootheden groeide. Ook trad ik samen met schrijver en cabaretier Hans Dorrestein en pianist Henk Ruijter op in verschillende theaters. 

 

En daarna?

Na mijn afstuderen heb ik als zangeres veel ervaring opgedaan. Ik ben in verschillende formaties actief (geweest), van in duo tot aan een 7-koppige coverband. Zo hebben we met deze laatste band, genaamd Coconut, opgetreden op grote evenementen door het hele land en speelden we met diverse bekende artiesten. Ook speel ik sinds jaar en dag met Bouke Kuipers (gitaar) en Klaas Samplonius (mondharmonica) tijdens uiteenlopende gelegenheden en heeft schrijver Stoffel Zandstra mooie liedjes voor ons geschreven en/of vertaald. 

De laatste tijd speel ik voornamelijk in akoestische setting. Met gitarist en/of pianist, al dan niet uitgebreid met percussie, (contra)bas en backing vocals. Repertoire van Jacques Brel, Edith Piaf, maar ook Stef Bos, Leonard Cohen en Eva Cassidy liggen mij na aan het hart, maar ons repertoire is breed en de mogelijkheden zijn groot.

Het overbrengen van een verhaal door middel van betekenisvolle teksten op mooie melodieën is wat mij typeert als zangeres. Dus écht een verhaal vertellen en de luisteraar hierin meenemen.  

 

En toen?  

Toen ik toevalligerwijs in contact kwam met pianist en arrangeur Peter van der Zwaag (van o.a. Willeke Alberti en voorheen van Liesbeth List, Robert Long en Jenny Arean) bleek er een grote muzikale en persoonlijke klik en sinds het begin van de coronacrisis zijn we aan het spelen geslagen. Dit mondde gelijk uit in het lied 'Sjong dan' dat we als troostlied uitbrachten om mensen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. 

 

En nu? 

Er volgde meer (tijdens en ondanks de crisis): zo speelden we o.a. een livestream vanuit theater De Koornbeurs, zijn we gevolgd t.b.v. een documentaire over corona en cultuur en verzorgde ik de openingsact in de finale van LIET '21 die live op Omrop Fryslân te zien was. Daarbij zijn we bezig met de voorbereidingen van ons liedjesprogramma Ferlet, bestaande uit bekende en minder bekende liedjes over hoop en verlangen (vertaald in het Fries) dat zal worden uitgevoerd in de Friese theaters (vanaf augustus '21). Ook brengen we een bijbehorende EP uit die zeer binnenkort op Spotify en iTunes te vinden is en ook fysiek te koop zal zijn op mijn website en als merchandising na de voorstellingen.

Meer info over de voorstelling Ferlet en de EP is te vinden op de website onder Ferlet. De speellijst (die nog wordt uitgebreid) is te vinden onder de agenda.

 

En meer?

Ook ben ik samen met zangeres Elske, gitarist Ido meer dan klaar om weer op te treden met ons akoestisch trio F.A.A.M. en een prachtige muzikale invulling te geven aan die speciale gelegenheid.