ZANGERES


Studie en daarna
Tijdens en na mijn zangstudie (jazz en pop) aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle heb ik kennisgemaakt met verschillende muziekstijlen en gezongen in diverse formaties. Van een akoestisch duo tot aan een 7-koppige coverband. Zo hebben we met deze laatste band, genaamd Coconut, opgetreden op grote evenementen door het hele land en speelden we met diverse bekende artiesten. 

De laatste jaren speel ik voornamelijk in akoestische setting. Met gitarist en/of pianist, al dan niet uitgebreid met percussie, (contra)bas en backing vocals. Repertoire van Jacques Brel, Edith Piaf en ook Stef Bos, Leonard Cohen en Eva Cassidy liggen mij na aan het hart, maar ons repertoire is breed en de mogelijkheden zijn groot - al dan niet eindeloos.

Het overbrengen van een verhaal middels betekenisvolle teksten op mooie melodieën is wat mij typeert als zangeres en wat ik het liefst doe. Dus écht een verhaal vertellen en de luisteraar hierin meenemen. 

Ferlet
Toen ik toevalligerwijs in contact kwam met pianist en arrangeur Peter van der Zwaag (van o.a. Willeke Alberti en voorheen van Liesbeth List, Robert Long en Jenny Arean) bleek er een grote muzikale en persoonlijke klik en sinds het begin van de coronacrisis zijn we aan het spelen geslagen. Dit mondde gelijk uit in het lied 'Sjong dan' dat we als troostlied uitbrachten om mensen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. 

Tijdens (en ondanks) de Coronacrisis hebben we een theaterprogramma gemaakt, genaamd Ferlet. Dit is een liedjesprogramma, bestaande uit bekende en minder bekende repertoire speciaal vertaald in het Fries, dat gaat over alles wat we zo gemist hebben de afgelopen tijd. Sinds augustus '21 spelen wij dit in de Friese theaters en kerkjes. Ook hebben we een bijbehorende EP opgenomen, bestaande uit een greep liedjes uit ons repertoire, die te beluisteren is op Spotify en iTunes en ook fysiek te koop is op mijn website en als merchandising na de voorstellingen.

Meer info over de voorstelling Ferlet, de EP en de speellijst is te vinden op de website onder Ferlet. 

Projecten '23/'24: Ubuntu en Floed!

Op dit moment zijn de voorbereidingen van ons nieuwe theaterprogramma UBUNTU in volle gang en zullen we vanaf september '23 weer het theater ingaan. Zie hier voor meer info en de actuele speellijst.
Ook speel ik de hoofdrol van Mare in het theaterspektakel Floed, dat van 22 september - 7 oktober te zien zal zijn in en rond het Ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer. 

 

F.A.A.M.

Daarbij ben ik, naast zangeres Elske Fekkes en gitarist Ido Cuperus, onderdeel van akoestisch trio F.A.A.M. waarmee we met een uiteenlopend repertoire in een eigen, akoestisch jasje de toon zetten tijdens alle mogelijke gelegenheden. In januari '24 zullen we afreizen naar Curaçao en daar op verschillende lokaties optreden, wat een zeer vervelend vooruitzicht is natuurlijk.